lab183 laura zwaneveld, freelance fotograaf voor portret, reportage en bedrijfsfotografie in friesland | Schiphol op ramen van het joint inspection center geplakt
Laura Zwaneveld is portret- en reportagefotograaf in Friesland. Ze vertelt verhalen over mensen en alledaagse dingen. Omdat ze nieuwsgierig is naar hun passies, drijfveren en dromen. Maar ook naar de omgeving waarin ze wonen en hoe die een invloed heeft op wat ze doen. De foto is het eindresultaat, maar net zo belangrijk is het contact om tot dat beeld te komen.
douane schiphol cargo, kantoren, flexwerken, schiphol, airport, amsterdam, koning willem alexander, fotografie, douane, werkprocessen in beeld, jic, joint inspection center, schiphol cargo, cargo, vliegtuigen, deblick, folies, folie, plakken, ramen, raampartijen, rotterdam, laan op zuid, belastingdienst, haven rotterdam, klm, handhavers,
15929
page-template-default,page,page-id-15929,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Schiphol op ramen van het joint inspection center geplakt

Douane Schiphol Cargo vroeg mij om Schiphol en werkprocessen van de douane in beeld te brengen voor het nieuw te bouwen Joint Inspection Center.

Deze foto’s zijn op transparante folies geprint en op de meeste raampartijen op de verschillende etages vakkundig door DeBlick geplakt.
Ik heb het project van het begin tot het eind begeleid.
November 2016 werd het Joint Inspection Center op Amsterdam Airport Schiphol geopend door koning Willem Alexander.  De koning schijnt gezegd te hebben de foto’s prachtig te vinden. Trotser dan dat kan ik niet zijn!

Al eerder deed ik een vergelijkbaar project voor Douane Rotterdam. Op de Laan op Zuid werd een etage omgebouwd om flexibel te kunnen werken.
In overleg met de interieurarchitect en toekomstige gebruikers van de etage heb ik beelden gemaakt van de Rotterdamse haven die zowel op vaste wanden als raampartijen zijn gemonteerd en geplakt.

Hieronder een impressie van het uiteindelijke resultaat op beide locaties.