lab183 laura zwaneveld, freelance fotograaf voor portret, reportage en bedrijfsfotografie in friesland | workshop
Laura Zwaneveld is portret- en reportagefotograaf in Friesland. Ze vertelt verhalen over mensen en alledaagse dingen. Omdat ze nieuwsgierig is naar hun passies, drijfveren en dromen. Maar ook naar de omgeving waarin ze wonen en hoe die een invloed heeft op wat ze doen. De foto is het eindresultaat, maar net zo belangrijk is het contact om tot dat beeld te komen.
laura zwaneveld, laura zwaneveld fotografie, portretfotografie, reportagefotografie, documentaire fotografie, gemeente, overheid, loc, deelgemeente, natuurmonumenten, landschapsfotografie, ministerie, hogeschool rotterdam, nrc, zandlichaam, a4, hillesluis, magazine, jaarverslag, landschap, wadden, 's gravenweg, tante lien, maasvlakte, geen weg terug, verlaten, poppenhuis, skvr, fotografiecursus, workshops, priveles, trainingen, cursussen, deelgemeente charlois, carnisse, campagne, adformatie, ad, bureau botersloot, sniperx, centraal beheer, achmea, douane, autonome fotografie, kunst, bibliotheek rotterdam, ndi, sfeer, polaroid, projecten, onderwijs, gezondheidszorg, mensen, freelance, stock, fotoarchief, portfolio, ijsland, iceland, weblog, blog, wordpress, friesland, lab183, anjum, noord oost friesland, wadden, wad, waddenliefde, bedrijfsfotografie, fotografie voor akker- en landbouw, industriële fotografie, zakelijke fotografie
16742
page-template-default,page,page-id-16742,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

workshop

Ik snap mijn camera niet? Waarom zie ik op de foto niet wat ik in het echt zag?  

Juf

Ik ben niet alleen fotograaf, maar geef ook al meer dan 15 jaar les in fotografie. Niets leuker dan mijn passie voor beeld doorgeven aan anderen.
Sinds 2004 gaf ik o.a. les bij de Volksuniversiteit en SKVR, beiden in Rotterdam. Ook organiseer ik workshops voor bedrijven en groepen en geef privéles.
Samen met Ansjel van Bellen won ik de cultuurprijs Charlois met ons project Klikklakkleur. Het project hebben we met succes uitgevoerd op 2 basisscholen.
Ik begeleidde fotografische werkkampen voor vrijwilligers in IJsland.
In opdracht van bureau BAF organiseerde ik een fotografieproject in de wijk Pendrecht. Jonge en oude bewoners gingen met elkaar een samenwerking aan om hun wijk te fotograferen. Dit leidde  tot een succesvolle expositie.

­

Techniek? Dat leer ik nooit!

Veel mensen die net met fotografie beginnen, raken overweldigd door alle techniek en termen.
Ik ook. Ik ben zelfs na 3 lessen bij mijn 1e cursus weggelopen, omdat ik dacht dat ik dat nooit zou begrijpen.
Er is dus hoop, want nu ben ik fotograaf :-)
Kenmerkend voor mijn lessen is dat ik begrijpelijk en stapsgewijs met je door de techniek heen ga. Ik vind het belangrijk dat je plezier blijft houden in fotografie.

­

Wow, wat een mooie foto!

Als je eenmaal de techniek begrijpt, is het tijd om een stap verder te gaan.
Voor mensen die vaker ‘wow, wat een mooie foto!’ willen horen.
Het is handig als je weet hoe je camera werkt en dat je weet wat diafragma en sluitertijd betekenen.
Maar veel belangrijker nog is het beeld zelf. Wat wil je vertellen met je foto?
De zeggingskracht van fotografie staat centraal en hoe je de techniek kunt kunt gebruiken voor beeld wat jij graag maakt.

­

Voor wie?

In principe voor iedereen!
Ik geef privécursussen, workshops van een paar uur of een dag, maar ook meerdaagse cursussen.

Ook voor bedrijven is het mogelijk om workshops of cursussen op maat te verzorgen.
Steeds vaker wordt uit kostenoverwegingen besloten om zelf de fotografie te verzorgen.
Belangrijk blijft natuurlijk om een bepaald kwaliteitsniveau te laten zien.
Ik kan u helpen met scholing van de interne fotografen.
­
Bent u op zoek naar een leuk bedrijfsuitje, dan heb ik daar ook ideeën voor.

­

Wat zeggen oud cursisten?

Een vrijblijvend gesprek of een offerte op maat?