8 juni
16118
post-template-default,single,single-post,postid-16118,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

8 juni

8 juni

Het is 8 juni. Ik neem me voor de zoveelste keer voor elke dag te lopen. Om het huis, iets verder weg. Zolang het maar elke dag is. Minstens een half uur.

Het eerste rondje loop ik de wijk uit via de rotonde langs de nieuwe kazerne over het fietspad weer terug de wijk in. Ik luister ‘ik kom hier op terug’ van rob van essen.
Ik passeer een man met een hondje. De man heeft een flink wit verband links op zijn voorhoofd. Ik bedwing me en vraag niet wat hij mankeert. Ik focus weer op het lopen en het luisterboek.
Een meisje op een paard, een paar wielrenners, een fietsclubje, een mevrouw in rolstoel met poedel, een hardloper. Ze passeren. We groeten. In de sloot enorme hoeveelheden waterlelies. Ik neem een foto en denk aan die tekening met potlood, heel lang geleden. Van een foto van een waterlelie. Waarheidsgetrouw, heel veel uren op school aan getekend.

Voor de eerste keer het bruggetje over. De nieuwbouwwijk in. Rietachtig grasland en daarachter megahuizen. Kan ik me in het begin nog concentreren op het boek, nu nemen langzaam mijn gedachten en oordelen het over.
Als ik bezweet en snotterend thuis kom, download ik alle boeken over wandelen.

4076 stappen, 2,6km, 38 minuten

Tags: