9 juni
16121
post-template-default,single,single-post,postid-16121,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

9 juni

9 juni

In bed doe ik oefeningen. Neem me voor na de koffie ongedoucht en ongemakeupt te gaan lopen. Zondagochtend heel vroeg.
Ik kruip met koffie achter de computer. De zin om te gaan vloeit weg. Douchen dan maar. En haar wassen. Ik laat het aan de lucht drogen. Zal ik vandaag rustdag houden? Fijn planners maken en schema’s?
In plaats daarvan een elastiek in het haar en hup schoenen aan. Gister was het zo warm, vandaag dus koeler gekleed. Ik ben nog geen 100 meter weg en voel de snijdend koude wind. Hup, doorlopen, je wordt vanzelf warm. Er komen me wandelaars tegemoet. In wandeluitrusting. Grote rugzaken, flesjes water in de hand. Met routes op mobiel. Later tref ik ze bij de Zwaan, waar ze afscheid van elkaar nemen. Het wordt niet warmer, toch loop ik over de dijk. Het water zit vol met 10tallen zwanen. Even verderop vermengd met de witte ganzen. Door het centrum loop ik terug naar huis.
Precies aan het eind van een hoofdstuk.

Ik vergeet een foto te maken. Een ouwetje dan maar. Van de ganzen.

Hoe zal de komende week gaan? Het lijkt er op dat er meerdere zondvloeden gaan vallen.

3095 stappen, 2km, 29 minuten

Tags: